top of page
HPN_Header-website-oranje.jpg
Traveling
  • Foto van schrijverhartbrugreizen

Toscane 2016


Hartbrugreizen zijn reizen met me(d)eleven    

                                           

De reisbeschrijving over de reis naar Montecatini Terme, die wij in handen kregen, sprak ons onmiddellijk aan. Wij zochten al wat langer naar een reis waar rekening gehouden wordt met ons eigen tempo, culturele beleving en medische begeleiding. Dus vlug ingeschreven en op 20 mei 2016 in de bus gestapt voor 10 dagen Toscane.


De reis overtrof onze verwachtingen. Op het stationsplein in Roermond (opstapplaats) ontmoetten wij een enthousiaste en  alerte reisleidster, genaamd Marly, aan, die ons van harte welkom heette en ons direct een vertrouwd gevoel gaf. Dat enthousiaste en alerte gedrag heeft zij op reis meegenomen en waarvan wij en alle medereizigers hebben kunnen profiteren. Niets was haar teveel. Of het nu was om de haperende techniek van je mobieltje/ iPad of een andere vraag, steeds kwam zij met een passende oplossing.


Van hetzelfde kaliber is de medisch begeleidster Tiny, die op de heenweg in Eijsden werd opgepikt. En niet te vergeten de onvolprezen chauffeur Peter. Hij stuurde zijn bus veilig en bekwaam door Europa, waarbij hij ons op zijn tijd uitgebreid informeerde over bezienswaardigheden en landschappen. Ook trakteerde hij ons af en toe op een mop of een kwinkslag, wat de stemming alleen maar verhoogde. Kortom een staf waar een wereld is mee te winnen.


De door Hartbrugreizen samengestelde reisdoelen, Florence, Pisa/Viareggio, Sienna en Lucca, gaven ons een indruk van prachtige middeleeuwse kunst.


Tot ieders verrassing werd de laatste avond een spontane afscheidsavond met een onaangekondigde artiest uit ons midden, namelijk chauffeur Peter, die zichzelf begeleidend op zijn accordeon, ons verraste als havenzanger met Shanty liedjes, waarmee hij grote waardering oogstte.


Opvallend was de saamhorigheid onder de deelnemers, die onderweg elkaar soms letterlijk (onder)steunden. Misschien werd dat veroorzaakt door dezelfde medische probleempjes, waarmee we te kampen hadden en hebben.

Zeker is dat Hartbrugreizen de voorwaarden heeft geschapen voor een geweldige reis, waarvan wij  nu nog nagenieten.


JWT en MCW

Comments


bottom of page