top of page
HPN_Header-website-oranje.jpg
Traveling
  • Foto van schrijverHartbrugReizen

Supertrio


In het verleden kende Nederland diverse renbanen waar paardenraces werden gehouden en waar menigeen een gokje waagde bij het raden van de aankomst van de paarden. Je kon ook gokken op de volgorde van aankomst van de eerste drie paarden, het zogenaamde supertrio. De uitkering was vaak hoog als je dat raadde.

De Hartbrug heeft ook een supertrio. Je hoeft geen inleggeld te betalen, je hoeft geen keuzes te maken wie 1, 2 of 3 wordt en de uitbetaling is telkens een warm bad, aandacht, liefde, zorg, betrokkenheid, kortom een heel positief scala van menselijkheid. Op alfabetische volgorde vormen deze 3 ons supertrio:

- Marja de Klein, maar groots in daden. Opgewekt, behulpzaam, alert, medisch 40 jaar ervaring

- Marly van Overveld, reislei(ij)der, vraagbaak, organisator, overal te horen (de echo in Zwitserland houdt nu nog niet op), behulpzaam, heeft oren die alles horen, betrokken

- Yvon Niessen, onze eigen Max Verstappen, gefocuste chauffeur, bus netjes op orde, vertelt veel weetjes onderweg, anticipeert op files, niets is haar te beroerd om te doen voor de gast/passagier.

Ook op de reis naar het meer van Génève of zoals de Fransen zeggen het Lac Leman, in Zwitserland, hebben we het bovenstaande ervaren. Na vertrek uit Roermond kregen we bij de eerste stop de lekkerste verse vlaaien uit Limburg en het feest kon beginnen. Zowel op heen- als thuisreis was er een overnachting in Duitsland. De uitstapjes in Zwitserland waren allen heel divers. We bezochten Montreux, wereldberoemd om haar festival en de Gouden Rozen die daar te winnen zijn c.q. waren. 43 jaar lang konden televisieprogramma’s meedingen naar een roos voor "het belonen van originaliteit, kwaliteit en creativiteit in amusementsprogramma's en het bevorderen van uitmuntendheid in televisie en nieuwe media". Nederland won ondermeer met TV Masqué van Ralph Inbar en Taxi van Maarten Spanjer. Montreux is bekend om haar fleurigheid, letterlijk en figuurlijk, in het openbaar groen. En uiteraard ligt de stad aan het meer van Génève. We bezochten Gstaad en maakten daar vandaan een treinreis naar Montreux. In Gstaad zijn diverse films opgenomen waarvan de bekendste wel “the Return of the Pink panter“ is. Het heuvelachtige Lausanne bracht ons veel informatie over het Internationale Olympische Comité, dat in deze stad is gehuisvest. Overal zijn er kenmerken en complexen te zien die daar aan herinneren. De oude binnenstad ligt hoger en vormt een uitdaging voor de wat oudere deelnemer.

Op zondag werd de chocoladefabriek van Cailler bezocht. Helaas is de zondag geen werkdag, we konden de fabriek niet in werking zien. Toch was er voor de geïnteresseerde toerist veel te bewonderen en te proeven. In de winkel kon men enorme keuzes maken uit een groot aanbod van de producten van Cailler. Daarna gingen we in Gruyère naar een kaasmakerij van de gelijknamig kaassoort Gruyère. We konden wat stukjes proeven, zagen ook hier helaas geen fabriek actief aan het werk, maar het proeven (en kopen) maakte veel goed. In Blonay maakten we een treinreis met de tandradbaan naar Les Pleiades, waar vandaan men kon genieten van het uitzicht over het meer van Génève.

Ook regelde het supertrio een boottocht over het meer van Génève. Schitterend weer, 1e klas dek, windje erbij en mooie vergezichten.

Het werd tijd om naar huis te gaan. Maar op de eerste terugreis dag bezochten we nog Luzern met haar wereldberoemde Kapellbrücke en het Vierwoudstrekenmeer. Het weer was ons ook gunstig gezind en dat zorgt uiteraard er voor dat de uitstapjes automatisch in een zonnig humeur beginnen. Het was weer een fijne ervaring met de Hartbrug mensen.

Carla en Che Chow Li

Comments


bottom of page