top of page
HPN_Header-website-oranje.jpg
Traveling
  • Foto van schrijverhartbrugreizen

Straatsburg

Beste medewerkers van “Hartpatiënten Nederland” Onlangs ontving ik de brief waarin de uitnodiging stond om een verslagje te schrijven van de reis die ik onlangs met de vereniging heb meegemaakt naar Straatsburg.Het was voor het eerst dat ik deelnam aan een van de reizen van de “vereniging hartpatiënten” en eigenlijk zag ik er een beetje tegenop om me aan te melden. Maar door de persoonlijke sfeer vanaf het eerste telefonische contact en de goede informatie vooraf werd ik “over de drempel” geholpen. Daar heb ik later geen moment spijt van gehad. “Alleen” was ik maar een paar minuten, wachtend in Roermond op de bus. Daar kwam al heel snel verandering in en er ontstonden al snel leuke gesprekjes met verschillende medereizigers.


De sfeer tijdens de hele reis was heel open, prettig en gezellig en hoewel allen die mee waren wel iets met hartproblemen te maken hadden nam dat onderwerp maar een kleine plaats in tijdens de gesprekken, hoewel het ook niet geschuwd werd als dat zo uitkwam.

We waren gewoon heerlijk uit met z’n allen en we genoten volop van de fijne sfeer, de heerlijke reis met de mooie landschappen waar we doorheen reden en van de vele interessante plaatsen die we te zien kregen.

Er was een prettige afwisseling in rijden en plaatsen bezoeken of koffiestops, en we ontdekten dat die hoek van Frankrijk een heel eigen karakter heeft. Ik was nog nooit in die regio geweest en ik was aangenaam verrast door alles wat ik te zien kreeg.

Onze chauffeur bleek zich heel erg betrokken te voelen bij zijn passagiers. We waren echt zijn gasten aan boord en zijn rijstijl was heel soepel en rustig. Hij was ook heel attent en behulpzaam voor ieder van ons en was steeds voor ons beschikbaar. Ook was het prettig dat er een medisch begeleider mee was, die trouwens ook voor de drankjes zorgde in de bus. Wat een service!! Gelukkig hoefde hij niet op een andere manier in actie te komen. Met ons allen ging het prima: er was geen stress, geen gehaast, en toch was ons programma goed gevuld met activiteiten en excursies.


Dit is niet echt een verslag van wat er zoal werd beleefd in die vijf dagen maar meer hoe ik de reis heb ervaren en dat was dus zeer positief.

Ik ga graag een volgende keer weer mee!! Vriendelijke groeten.

Comments


bottom of page