top of page
HPN_Header-website-oranje.jpg
Traveling
  • Foto van schrijverhartbrugreizen

Reisverslag Karinthië, mei 2019


Opstapplaatsen: Breukelen, Den Bosch, Eindhoven, Roermond Dan is de gastencirkel rond


29 + 3, Jan, Hilde en Marly, het hele gezelschap dit keer Niet zoveel, vaak zijn het er meer.

De traditionele vlaaienstop doet het ijs breken Vooral met de nieuwe gasten, is dat gebleken Na een lange en wat vermoeide reis Een hartelijk welkom in Bischofsmais.


Zo. 19/05 Na een vroeg ontbijt een behoorlijk end Naar het städschen Kufstein, welbekend Na Kitzbühel langs Lienz richting Berg am Drau Zijn we er toch nog tamelijk gauw.

Een prachtig hotel Glocknerhof komt in zicht Wat hoog bovenop een berg ligt Voor veiligheid is het erg rot Als je ’s nachts denkt, hoe moet mijn kamerdeur op slot.

Hoe doe je dat dan, opgelet! Gewoon een stoel onder de deurknop gezet En in onze verbeelding, een visioen Zij het ook met een bankstel doen.

Hoe doe je toch je schoenen aan? Als je de schoentrekker thuis laat staan Niet voor een gat gevangen, die man Ontdekt dat het ook met een vork kan.


Ma. 20/05 Ontbijt, dan om 10.30 naar Greifenburg dorp Geen grote afstand, een enkele steenworp Ook een aantal gasten achter gebleven Willen ’s middags de Weissensee optimaal beleven.

Met allen in de boot, wat ons wel past De wolken houden de regen vast Ook informatie in Nederlands en Duits 99 meter diep, dat is vast juist Op de bodem kalk, komt omhoog door de bronnen Daardoor de randen wit, Weissensee is niet verzonnen.       Een touwtje gaat van hand naar hand Dit is nu echte vriendschap, want Wat is nu een scheerapparaat Zegt u nu zelf, zonder draad.


Di. 22/05 Door het Spittal langs Villach naar de Wörthersee Chauffeur Jan weet de weg, neemt ons dus mee Terwijl de Kasselrotherspatzen zingen De vrolijke klanken door de bus weerklingen.

Al heb je met Het Geloof niet zoveel banden Wil je in MariaWörth wel een kaarsje branden Al die trappen op, is een bezwaar Ach laat dan dat kaarsje maar.

Een bubbelbad wordt ons beloofd Frits en ik in die heil geloofd Maar er rijst een groot probleem We moeten er in ons blootje heen Frits oppert geen probleem, neem mijn Tirolerhoed Want die staat mij toch zo goed.

In Klagenfurt wat zouts en zoet Dat geeft de burger nieuwe moed Te wandelen door de binnenstad Al is er wat regen op ons pad.

Dan snel terug op de Autobaan De meesten even slapen gaan Onze Jan toch licht gestoord Hij denkt dat hij ons snurken hoort.

Rijden, subliem onze Jan Maar denk toch aan je eieren man Vergeet je die steeds worden ze keihard Dat geeft bij de afgang grote smart.


Wo.22/05 Op weg naar Lienz een koffiestop Locatie Seehaüsl was top Op een terras aan een klein meer Zwemmen de forellen heen en weer.                                 

Eerst de bus nog kwijt te raken Zonder in de stress te geraken Jan dus weer zijn mannetje sta Zingt: Mädschen sind zum Küssen da.

Op tijd terug in het hotel Dat bevalt ons allen wel Wat is er voor ons neergezet Een fantastisch grillbuffet.


Do. 23/05 Door diverse ongemakken Gaat de inspiratie zakken Maar zomaar een ochtend vrij  maakten jullie zeker blij.

Jaussen naar Buschenschenke Hupfa Daar kan ik niets van vertellen Ik kon de groep niet vergezellen Maar bij de muziekavond, de man met de trompet De eigenaar van Glocknerhof, dat was vet.


Vr. 24/05 De Nockalmstrasse gespert door lawinegevaren Da dürfen wir mit den Bus nicht fahren Een andere route, die was klasse Dan op Katschberg een koffiestop inlassen.

Door het Salzburgerland rijd je Steiermark binnen Dan aan een grote afdaling beginnen Na 3,5 km. een lunchstop bij vissen Wat enkele van ons hadden willen missen.

Een stop in Millstad am Millstätersee Een stralende zon ging met ons mee En met een disco-avond in het verschiet Zijn we allen benieuwd, wat ons dat biedt Jan, die belofte was niet fijn We laten jou voortaan DJ zijn.

Frits en Ton in het bubbelbad 3 kwartier wachten, toen waren ze het zat Frits zei tegen Ton, als jij een knopje ziet Ik niet zei Ton en de bubbels kwamen niet.

                         

Za. 25/05 Hochalpenstrasse, door 7 meter sneeuw gespert Zodat het een andere route werd Heiligenblut, de bedevaartplaats Waar bij de Pastoor het flesje staat.

Naar overlevering in de 14 de Eeuw Stak de Prins zijn bloedende been boven de sneeuw 3 korenaren groeiden uit zijn graf Wat aan de bedevaartplaats extra dementie gaf.

Nog even naar Lienz voor een laatste stop Dan zit de koek er bijna op Op tijd naar het hotel vóór de bruiloftsgasten Zodat de bus op de plaats ertussen paste.

Op weg naar het diner een regenboog Een kleurenschouwspel wat er niet om loog Het bruiloftsfeest in volle gang Aten wij met muziek en gezang.


Zo. 26/05 Na het ontbijt, een groepsfoto, dus opgelet! Alle bagage in de bus gezet Een voorbeeldige groep, allen op tijd Zodat de bus om 9.00 uur wegrijdt.

Door de Tauerntunnel 5 km. lang Hilde zorgt voor koffie, voor geen bochten bang De Krimmelwasserfälle, Gerlospas 1633 km. hoog Stond op een bord, zodat iedereen het geloofd.

Jan zegt: “jullie luisteren zo goed Dat geeft mij weer nieuwe moed Ik jullie op de juiste tijd Veilig naar het hotel toe rijdt Weer in Bischofsmais, naar het Morada hotel Maar liever naar “Zur Alten Post” bij Walter, dat wel.


Ma. 27/05 Vandaag de laatste dag om naar huis te rijden Is de Autobaan niet te vermijden Lieve Marly, Hilde en Jan, jullie klaarden weer de klus Heel veel dank van ons allen en een dikke kus.  

 

Bep Hagenberg

Comments


bottom of page