top of page
HPN_Header-website-oranje.jpg
Traveling
  • Foto van schrijverhartbrugreizen

Reisverslag Hartbrugreis naar Friesland


Voor ons was het vanuit Drenthe een uurtje rijden naar het Oranje Hotel in Leeuwarden, waar onze week op de Friese wateren met de Salonboot Gaasterland begon.

Toen wij op zondag arriveerden werden wij begroet door de twee begeleidsters van HartbrugReizen, de dames Marly en Hilde. Later die middag zijn wij met de groep op onderzoek gegaan naar het centrum en de salonboot, dit was makkelijk te lopen.

Wat ook leuk was deze middag, was de rondleiding van een toeristentreintje, dat georganiseerd was door de leiding. Hiermee zijn wij kriskras door het centrum van Leeuwarden gereden en kregen via oortjes achtergrondinformatie over de gebouwen die wij passeerden. Deze middag werd afgesloten met een diner in “Grand Café de Friesche Club”, een Grand Café met een historie. Na afloop zijn we terug gewandeld naar “Hotel Oranje”.


Dag 2 brak aan met een prima ontbijt in het hotel, waarna wij ca. 10:30 uur wandelend vertrokken naar de Salonboot Gaasterland aan de Snekerkade. Deze dag brachten wij al varend door, over de Friesche wateren tot aan Dokkum, met hierbij enkele tussenstops. Wij passeerden ook de bekende brug van “Bartlehiem”, altijd genoemd bij de Elfstedentochten. Tussendoor genoten wij van verschillende versnaperingen, een kop soep, een lekkere lunch en al varend op de terugweg van een prima diner. 


Dag 3 begon weer met het bekende ontbijt. Het regende die ochtend nogal, toen Marly aankondigde dat zij onze groep om 10:00 uur even bij elkaar wilde hebben. Wij persoonlijk dachten nog, zij heeft vervoer georganiseerd om ons droog naar de salonboot te krijgen. Maar nee, de avond ervoor was er weer een  persconferentie op tv geweest i.v.m. Corona. Er was verscherpte regelgeving afgekondigd en daar zou Marly haar samenkomst over gaan. 

In het kort ging het over, tot haar grote spijt, het annuleren van het vervolg van, wat heel leuk was begonnen, deze ontdekkingstocht over de Friese wateren. Maar er is één lichtpuntje: eind maart 2021 dan kunnen wij misschien met meerderen het opnieuw proberen.


Groet Familie Smit – Ruinen

ความคิดเห็น


bottom of page