top of page
HPN_Header-website-oranje.jpg
Traveling
  • Foto van schrijverhartbrugreizen

Middellandse Zee, souvenir van mijn dromen….


Het is zondagavond 23 april en we zijn enkele uren thuis van onze zonovergoten reis naar St. Aygulf aan de Côte d’Azur. De verwarming brandt, de koffers zijn bijna uitgepakt en de inhoud verdwenen in de wasmachine. De laatste koffer gaat nú open… een koffer vol herinneringen aan een prachtige reis.


Een jarenlange vakantiewens van mijn man Ben en mij is in vervulling gegaan. Dolgraag wilden wij een keer naar de Côte d’Azur reizen om van daaruit onder andere het prachtige natuurgebied Gorges du Verdon te bezoeken. Met ons beider medische rugzakje behoren een zelfstandige verre autoreis, een vliegreis of ‘normale’ busreis zonder reisbegeleiding niet meer tot de mogelijkheden. Toen we informatie lazen over Hartbrugreizen en zij dit voorjaar een reis naar de Côte d’Azur aanboden begon ons hart vol verwachting te kloppen!


Maar…hoe zou het zijn om met een patiëntenorganisatie op reis te gaan? Na ons verzoek om informatie belde Marly ons diezelfde avond nog op om al onze vragen te beantwoorden en daarmee gaf zij ons meteen het goede gevoel dat wij bij HartbrugReizen op onze plaats zijn. Dat we zelfstandig kunnen blijven functioneren en naar hartenlust kunnen reizen en ontspannen, zónder het gevoel te krijgen dat we overspoeld worden met medische verhalen en betutteling, en dat de leiding waar nodig en/of desgevraagd een helpende hand of een steuntje in de rug kan/wil bieden.


Na maanden verlangend uitzien naar ons vertrek was het dan op vrijdag 14 april zover. In de bus gestapt in Breukelen kwamen we via de overige opstapplaatsen aan in Roermond, waar we uitgezwaaid werden door medewerkers van het kantoor. Na de laatste reisgenoten in Urmond opgehaald te hebben begonnen de twee lange reisdagen naar het zuiden, met een goede overnachting voorbij Dijon. Deze dagen vlogen voorbij. De busrit door een ontluikend, mooi bloeiend landschap, persoonlijk kennismaken met Marly, de reisleidster, met Marja, de verpleegkundige en met Jaco, de uitstekende chauffeur van Kupers Touringcars, een babbeltje met medereizigers, reisinformatie. Dat alles en meer bood voldoende afleiding. De catering in de bus werd door Marly en Marja prima verzorgd. En als verrassing, bij de eerste stop in België, een enorm stuk Limburgse vlaai.


De aankomst in het v.d. Valk hotel in St. Aygulf met unieke ligging direct aan zee, was overweldigend. Onze van alle gemakken voorziene kamer (met o.a. inloopdouche en airco) met uitzicht op de azuurblauwe zee van waaruit we iedere morgen de stralende zon zagen opkomen, prima verzorging van ontbijt en diner en vriendelijk personeel, liet niets te wensen over.


In de volgende dagen maakten we via prachtige (kust)wegen met de bus tevoren geplande, niet verplichte, kortere of langere mooie excursies naar Fréjus, St. Maxime, Nice, San Remo in Italië, een wijnkasteel met uitleg en wijnproeverij, de Gorges du Verdon, St. Tropez en Port Grimaud. In iedere plaats kregen we meer dan voldoende tijd om ons naar eigen wens te oriënteren en te recreëren. Meegaan met de groep behoorde ook tot de mogelijkheden.


Ons persoonlijke hoogtepunt was de Gorges du Verdon, de Grand Canyon van Europa. Indrukwekkende natuur, smalle weggetjes en vele keren tijd om uit te stappen en te genieten van alles wat de mooie natuur te bieden heeft. Nice vonden we ook zeker de moeite waard. Een mooi park, een rondrit met een toeristentreintje, smalle straatjes en fonteinen. We raakten niet uitgekeken. Maar ook de kustplaatsen met de havens waarin de grote jachten van de rijken der aarde liggen waren prachtig.


Tot slot bezochten we de laatste dag het pittoreske havenplaatsje Port Grimaud, het Venetië van Frankrijk, waar we een 30 minuten durende rondvaart maakten langs de schilderachtige, pastelkleurige huizen en honderden grotere of kleinere bootjes.


De twee terugreisdagen naar ons koude thuisland verliepen net zo vlot, veilig en gezellig als de heenreis.


Kortom voor ons een vakantie om nooit te vergeten, mogelijk gemaakt door HartbrugReizen. We zijn ontroerd dat we dit hebben mogen beleven onder de fantastische begeleiding van Marly, Marja en Jaco met hun oprechte belangstelling en deskundigheid. Zij zijn gepast zorgzaam, alert, respectvol en zonder betutteling zodat we zolang mogelijk zelfstandig kunnen blijven.


We kijken uit naar de nieuwe reisgids en reisdoelen en hopen zeker vaker met jullie mee op reis te gaan. Heel veel dank voor de organisatie en de inzet van alle medewerkers van Hartpatiënten Nederland/Hartbrugreizen.

Herma Overvoorde-van Grafhorst “Herinneringen zijn de mooiste bezittingen!”

Comments


bottom of page