top of page
HPN_Header-website-oranje.jpg
Traveling
  • Foto van schrijverHartbrugReizen

HartbrugReizen in coronatijd


Al vele jaren biedt HartbrugReizen reizen in binnen- en buitenland aan. Duizenden gingen met ons mee naar prachtige bestemmingen, en vele reizigers kijken dankbaar op deze vakanties terug. Al was het maar omdat er nieuwe vriendschappen ontstonden, die nog steeds standhouden!


Maar corona gooide roet in het eten. Alle reizen werden geannuleerd, vorig jaar, maar ook dit jaar. Iedereen die geboekt had, kreeg zijn of haar geld terug. Hoe gaat het nu verder?


Hoe verder?

We zijn net terug van de eerste en tevens laatste reis die dit jaar heeft plaatsgevonden. Er stond een 5-daagse reis naar de Bodensee op het programma. Gelukkig was de reis een groot succes! “Verder vooruit kijken is moeilijk, zowel voor ons als voor de mensen die graag op reis zouden willen. Hoe zit dat bijvoorbeeld met mondkapjes? In de bus moet je die momenteel dragen, op veel plaatsen daarbuiten ook. Dat is allemaal gedoe. Mensen zijn onzeker, willen niet te vroeg boeken, dat begrijpen we. Normaal zou rond deze tijd het nieuwe reisprogramma gepubliceerd worden. Dit keer helaas nog niet.”


Samenwerken

HartbrugReizen wil daartoe gaan samenwerken met een professionele partner. Er worden momenteel gesprekken gevoerd met zo’n reisonderneming, maar die zijn nog niet afgerond. “Hou de website www.hartbrugreizen.nl in de gaten”, laat Jan weten. “En wil je op de hoogte gehouden worden, geef dan je mailadres door. Best kans dat we snel weer reizen kunnen organiseren. Wil je het als eerste weten, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!”


“We kunnen ook niet zomaar op reis gaan. Als we dan in een situatie komen dat we hals over kop moeten vertrekken – we kunnen als kleine organisatie geen mensen repatriëren. Dat gaat gewoon niet. We kunnen alleen garanderen dat onze medisch onderlegde begeleiders erbij zijn, en dat willen we zo houden, ook als we gaan samenwerken met een professionele reisorganisatie. Samen met dat bedrijf zoeken we naar creatieve oplossingen.”


Risico’s

“We willen en kunnen geen financiële risico’s lopen. Zeker niet als geld na annuleringen moet worden terugbetaald. Dat hebben we keurig gedaan, maar we liepen zodoende toch financiële risico’s. Dat willen en kunnen we niet meer. Het geld is hard nodig voor het behartigen van de belangen van hartpatiënten. De reizen zijn slechts een nevenactiviteit, bedoeld om te voorkomen dat mensen in een isolement terecht komen.”


Nieuws

In de volgende uitgave van het magazine, tevens de laatste voor dit jaar, staat meer nieuws over onze reizen. “Maar voor die tijd staat dat wellicht al op internet, dus houd onze websites en Social Media in de gaten en meld je aan voor de nieuwsbrief”, besluit Jan.

Comentários


bottom of page