top of page
HPN_Header-website-oranje.jpg
Traveling
  • Foto van schrijverhartbrugreizen

Hartbrugreis naar Bibione - Italië


Op de vertrek dag vroeg op om te vertrekken naar de opstaplaats, NS station in Breukelen. Daar stond een mooie nieuwe bus klaar. We moeten vandaag 750 kilometer rijden, chauffeur Wim moet zijn rijtijden in acht nemen, dus om de paar uur rusten.


We kwamen aan bij hotel Zur Alten Post, hartelijke begroeting door de waardin die onmiddellijk moeder Theresia werd genoemd, daarna aan de maaltijd.

Goed hotel met eigen slagerij er in. Volgende dag om kwart voor negen vertrek, om de laatste ca. 550 km te rijden naar Bibione. Onderweg zagen we de sneeuw op de bergen, mooi zonnig weer met 21 graden. Kwamen om half zes aan in Bibione bij ons hotel Eden. Mooie kamers met balkon en goed eten, de temperatuur 23 graden. Mooi breed strand en wat opviel kilometers lang strandstoelen gereserveerd voor de hotels (voor ons gratis). Tijdens deze reis bezochten we o.a. Padua, een rondleiding met een vrouwelijke gids die Duits sprak. Via een mooi monumentaal plein op naar de basiliek van St. Antonius. Prachtig, maar te groot en overdadig. Ik liep wat uit de groep en kwam bij een altaar met ‘zwarte beelden’. Daar zag ik een vader met zoon aankomen en die stortte zich ter aarde op de marmeren vloer, vond het op dat moment ontroerend.


Op zaterdag 12 mei naar Venetië, 100 km rijden, volop zon. Met de lijnbusboot naar  de stad, half uurtje varen, om 11 uur in een stroom van mensen naar het St. Marcoplein. Mooi uitzicht vanaf de Rialtobrug die de Canal Grande overspant.


13 mei, Moederdag, naar Udine. Naar “kasteel” gelopen, steile helling  met prachtige eeuwenoude gerestaureerde galerij met  opgegraven stenen uit Romeinse tijd. Boven een mooi uitzicht over de stad.


14 mei maandag, naar Triëst, weer een gids, Emanuela. Mooi oud amfitheater, tenminste een helft ervan nog, want Mussolini (oud dictator) vond dat een politiebureau beter tot recht kwam op die plaats. Prachtig plein, Piazza Unitá d’Italia. Wat opviel de vele scooters net zoveel als fietsen in Nederland.


De laatste dag 15 mei in de morgen naar de markt in Bibione. Groot, veel kleding en schoenen. Was gezellig druk . ‘s Middags naar Portogruaro, we kwamen aan en het begon te regenen, jammer. We zijn gaan schuilen in de kerk uit de 18e eeuw, mooi stadhuis aan het Palazzo Comunale uit 1494. Bij het avondeten geld opgehaald voor het personeel, goed personeel, altijd behulpzaam, Otto deed de toespraak in het Italiaans en Duits, welgemeend!  De volgende dag vroeg op om naar ons hotel in Bischofsmais te rijden. Moeder “Theresia” verwelkomde ons weer hartelijk, nu hadden we even tijd om foto’s van de omgeving te maken. Heerlijk gegeten en bijtijds bed in.


Donderdag 17 mei op huis aan, vlotte reis, Pieter gaf met toepasselijke toespraak een enveloppe met inhoud aan chauffeur Wim en de reisleiding Tiny en Marly. We waren om half zeven in Roermond  en via Eindhoven om half negen in Breukelen. Het was weer een inspannende maar mooie reis. 


Groeten  Anton Steenkist, Ermelo

留言


bottom of page