top of page
HPN_Header-website-oranje.jpg
Traveling
  • Foto van schrijverhartbrugreizen

Flitsen van de vijfdaagse excursie-reis friesland

Volgens de routeplanner, is de afstand Tilburg-Leeuwarden met de auto ca. 230 km, in een tijdbestek van 2,5 uur. Als je dat op een maandag met ochtendspitsen, en vrachtverkeer zou kunnen rijden, dan vrees, of rij je, met grote vreze. Het leek ons beter om op zondag te gaan. Met een korte koffiestop, hebben we er tòch ruim drie uur over gedaan. Lekker door kunnen rijden, zonder obstakels, enz op de weg.
We kregen een vriendelijke eerste indruk van het Eden Oranje Hotel. Gemakkelijk bereikbaar. Men zegt wel eens, dat je op eerste indrukken niet af mag gaan. Dit was dan de uitzondering, die de regel bevestigt. We werden aan de receptie vriendelijk begroet, de kamer gewezen, en onze bagage werd daar gebracht. Een mooie kamer, modern, en pas gerenoveerd.


Tevreden zaten we op het terras vóór het hotel van een kopje koffie te genieten. En plotseling zagen we de heer Piet Peters voorbij gaan. Die kenden we van onze reis van vorig jaar naar de Bayerische Alpen. Een allerhartelijkste begroeting volgde, zoals mensen uit het zuiden van Nederland, dat gewend zijn. Beter kan het niet, en dat hebben we gedurende de gehele reis ervaren.

Enkele mensen (die bijna net zo verstandig als wij waren), waren ook op zondag gearriveerd. De maandag daarop, was het reisgezelschap compleet. Gemêleerd van samenstelling, uit alle delen van het land afkomstig. Aanvankelijk werd door ieder nog een afwachtende houding aangenomen. Maar al ras, werd de sfeer onderling, en ongedwongen.

De maaltijden, die in het hotel werden geserveerd, waren van een zeer goede kwaliteit, zoals je van een vier sterren hotel mag verwachten.

We hebben veel gehoord en gezien, gedurende deze vijf dagen. Skûtjesmuseum, mummies, alles te veel om op te noemen. De Friese chauffeurs van de bus Dalstra, gaven achtergrondinformatie, doorspekt met sappige details, op zijn Fries. We zijn tot de conclusie gekomen, dat Friezen, in het algemeen, best aardige mensen zijn. Zeker niet een stug volkje, zoals ze wel eens worden afgeschilderd.

De medische begeleiding was uitstekend. Dat zijn we gewend, anders waren we misschien niet naar Friesland gegaan. Een bordje “HIER WAAKT PIET”, is overbodig, en niet echt leuk, Bedankt Piet!

Wij hebben genoten, en wel zodanig, dat we ons vandaag weer hebben aangemeld voor een volgende H.P.-reis in dit jaar (wenn Gott will!).

Comments


bottom of page