top of page
HPN_Header-website-oranje.jpg
Traveling
  • Foto van schrijverhartbrugreizen

Bourgogne

Op deze reis hebben we veel gezien en gehoord. De eerste dag deden wij een rondwandeling door Dyon, onder leiding van Wim, onze chauffeur. Deze wees ons op de uiltjes die op een tegel in de grond lagen.Dat gaf een route aan naar een bezienswaardigheid. Daar aangekomen lag er een vierkante tegel, met een uil erop. Dus uiltjes kijken. In Dyon stond de Eglise Notre-Dame. Aan de zijkant op een muur stond een stenen uiltje. Hiervan is de bedoeling om met de linker hand een wens te doen, en dan maar hopen dat de wens uitkwam.


De tweede dag hebben wij een bezoek gebracht aan Hospices De Beaune, dit was vroeger het paleis voor de armen. Heel indrukwekkend, zo goed als alles nog bewaard is gebleven. ’s Middags naar de wijnkelders patriarche Père & Fils. Vier miljoen flessen Bourgogne.

Na afloop kwamen we in een ruimte, daar konden we proeven en natuurlijk kopen. De Abdij van Fontenay was de moeite waard. Vooral de gewelven waren prachtig. Op donderdag stond het Château du Clos de Vougeot op het programma.

Daar stonden oude machines, die heel vroeger gebruikt werden voor het persen van de wijn, en deze waren nog in goede staat. Dan waren er de gebouwen te bezichtigen, en onze medische begeleider Piet gaf hierbij de uitleg. Wat prima werd gedaan.

Na deze fijne dagen gingen we vrijdag weer naar huis, met het gevoel: “We gaan nog een keertje mee”.

Opmerkingen


bottom of page