top of page
HPN_Header-website-oranje.jpg
Traveling
  • Foto van schrijverhartbrugreizen

Bep Hagenberg, Zuid-Beieren 2018


Zaterdag

21 April, 16 graden en zon Een dag dus, die niet beter kon Vanaf diverse opstapplekken Kon HartbrugReizen toen vertrekken.

Richting Duitsland was het doel Verwachtingsvol was het gevoel 3 crew en 31, dus 34 samen Een bont gezelschap van heren den damen.

Marly en Hilde, en de chauffeur Zij gaven de toon en zeker ook kleur Hij met goed rijden, zijn mannetje staat Een vlotte babbel, dus genoeg praat.

Bij de 1e stop, de traditionele traktatie Met de nodige variatie Limburgse vlaai, abrikoos, appel, kruimel en kers Om je vingers bij af te likken, zo vers.

Door enkele files, toch een lange reis Maar niemand raakte van de wijs De laatste loodjes over donkere wegen Bereikten we Bischopsmais, wat een zegen.

Hartelijk welkom, dus Koning klant Gemütlichkeit in het Beiers land Herr und Frau Pledl onze gastgevers Voor goede zorgen, echte strevers.


Zondag

Zondag luidde heel vroeg in 6 uur was niet ieders zin Na een nacht in een vreemd bed Kwam iedereen opgewekt aangezet.

Het was even zoeken waar alles stond Dat je de spullen voor je Frühstück vond De meesten van ons waren blij Met het beleg van de eigen slagerij.

Sommige wandelen, op Zondag geen werk Enkele voor een Communie Mis naar de kerk                 Getrakteerd op een lunch en die smaakte wel Door de gastvrije mensen van het hotel.

Een uurtje door Bischofsmais heel veel bekijken Zo kun je warempel nog je kennis verrijken Weer een traktatie met koffie en koek Iedereen present, dus niemand zoek.

Met veel gezelligheid gepaard Smulden we van de aardbeientaart Noemen ze een rustdag, alsmaar drinken en eten Ook nog een Zondags diner niet vergeten.

Zo raak je aan elkaar gewend En bij sommige zelfs bekend Aan tafel om een dingetje lachen, mocht Op tijd onze kamers opgezocht.


Maandag 

Maandag richting Deggendorf, later weer terug Dan door naar Regensburg over de brug Een heel stuk lopen, het was niet koud Donkere wolken kwamen, toen werd het benauwd.

Op een terras goed toeven, kijken naar mensen Zo had je toch niets meer te wensen Het weer ging veranderen, de terugtocht aanvaard En dat ging met stromende regen gepaard.

Het treintje was leuk, al hobbelde het wat Terug naar de bus, toch behoorlijk nat Gerrit uit Urk, een gevallen bengel Werd gered door Marly, zijn reddende engel.

Zo reden we met de chauffeur weer achter het stuur Terwijl hij vertelde heel boeiend, vol vuur Hij brengt ons naar “Zur Alten Post”, zonder klachten Daar staat de maaltijd weer op ons te wachten.

’s Avonds wijze woorden gehoord, zonder lied Afkomstig uit Zeeland, gekken grijzen niet Zondag was een dame jarig en dinsdag een heer Wij zongen voor hen beiden Hoera, zelfs 2 keer. 

                           

Dinsdag

München, Neuhamer- en Elisestrasse, met grote gebouwen Eerst oversteken, tussen het verkeer doorsjouwen Iedereen in eigen tempo, gaat zijn gang Het is daar een drukte van belang.

Op de Mariënplatz, kun je het Rathaus zien Als je op tijd bent het klokkenspel, misschien Veel foto’s maken, is een must Door Chinezen en Japanners, naar lievelust.

Veel kerken is München rijk Gebouwd in diverse stijlen, blijk Wat door de 2e Wereldoorlog werd verwoest Heropgebouwd volgens plan, dat moest.

Wat boften we toch met het mooie weer Een terrasje in de zon, voor de zoveelste keer Het leven is goed in het Beierse land Even alle zorgen aan de kant.

Allen op tijd weer op de afgesproken plek Waarvan de bus vertrek Veel gelopen, wel wat moe Rijden we terug naar Bischofsmais toe.


Woensdag 

Eerst allen weer een goed ontbijt Voordat de bus naar Viechtach rijdt Der Gläserne Scheune wonderschoon De eigenares vertelde op duidelijke toon.

In Viechtach kleine pauze, Kristalmuseum bezoeken Ook nog een geluksteen uitzoeken Prachtige mineralen, overal vandaan Waarvan de duurste in vitrines staan.

Nog even een ijsje of bezoek aan de kerk Dan kwamen er wolken en wordt de wind sterk de chauffeur zich over het rollaterpark ontfermde Terwijl hij zachtjes in zichzelf kermde.  

              

Donderdag 

Naar Passau rijden we in richting vesting Drieflüsse Stadt dit ter lering De Donau – Ilz en de Inn Wetenschap heeft altijd zin.

De brug over we zien mooie kerken Dan de inwendige mens versterken Houd je fototoestel weer gericht Vanaf “de SISSIE” een prachtig gezicht.

Terug in het hotel even lekker ontspannen In ieder geval iets doen voor eigen belangen Niets bedenken, niets koken, het is wunderbaar Het lekkere eten staat weer voor ons klaar.

’s Avonds een verrassing, wij verzinnen Komt er een man met een accordeon binnen Hij zingt schöne Lieder Van Jungen kommt bald wieder.

Spontaan zingt onze Hendrik voor Zo vormt hij een klein mannenkoor De meesten van ons nog een drankje lusten Na gezellig samenzijn is het goed rusten.


Vrijdag 

Bodemais ongeveer dezelfde weg Die de chauffeur met de bus afleg Veel glaskunst is daar te beleven Misschien een ander of jezelf, iets moois geven.

Genieten we van de mooie natuur Bloeiende bomen, veel groen zo puur Joska Glasparadies, prachtige zaken Ook daarna buiten een foto maken.

Naar de GROSSER ARBER neemt de chauffeur ons mee Even wandelen langs de Arbersee We hebben zelfs nog sneeuw gezien Verleden week was het daar nog -10 Het nadeel, daar was het niet zo top Wij vonden het allen een stoffige stop Bedenk, deze mooie dagen neemt niemand ons af Veel dank aan ons trio, die ons dat gaf.


Zaterdag 

De terugtocht naar huis, dat was een Gouden Die wil ik u dus niet onthouden De fijne bus zoefde langs Heerens wegen Kwamen bijna geen obstakels tegen.

Cor die een mooi dankwoord sprak Onze crew een veer op de hoed stak Bep en Cor met de tasjes rond Wat een ieder goed verstond.

Dat spaarde tijd en ieders wens Waren we snel weer bij de grens Veel groeten klonken over en weer Lieve mensen misschien tot een volgend keer.

Allemaal bedankt voor het gezellige contact.


Groeten, Bep Hagenberg.

Comments


bottom of page