top of page
HPN_Header-website-oranje.jpg
Traveling
  • Foto van schrijverhartbrugreizen

België


Zijn jullie nog nooit in België geweest? Dat vroegen enkele familieleden en vrienden toen we vertelden dat we 5 dagen met HartbrugReizen naar België gingen in juni. Ja, we zijn in België geweest en ook de steden die in het reisprogramma stonden bezochten we wel eens. Maar nu gingen we 5 dagen België opsnuiven. Op maandagochtend vertrokken we met ongeveer 40 reizigers vanuit Roermond naar ons verblijfshotel in Oostende. Het fijne van een Hartbrug reis is dat alles piekfijn wordt geregeld, hele lieve en uitstekende reisleiding 5 dagen lang zich om je bekommerd en je overal heen wordt gebracht, zonder dat je veel moet lopen om ergens te komen. En laten we wel wezen, we maken wel grappen over Belgen, maar zij hebben schitterende steden, monumenten en weten wat bourgondisch genieten inhoudt. 


In Ieper wordt bij de Menenpoort elke dag de Last Post geblazen ter nagedachtenis van de vele gevallenen in de eerste wereldoorlog. Een indrukwekkend monument. Een Engelsman die een souvenir zaak had bij de Menenpoort vertelde dat er gemiddeld elke dag wel honderden mensen bij de Last Post aanwezig waren. Bij speciale data zijn dat duizenden die na 100 jaar nog steeds eerbetoon brengen aan de dappere soldaten van toen.


We bezochten Gent, Brugge – wat wel heel erg druk was - , Ieper en Antwerpen. Overal waren gidsen geregeld en we maakten twee interessante boottochtjes. Ook het weer hielp ons, het was warm en zonnig en dorstig weer. Reden om ’s-avonds aan zee nog een glaasje te nuttigen met ieder die dat wilde. 


Uitgaan met de Hartbrug is zorgeloos reizen met een integere (medische) reisleiding die alles in de puntjes geregeld heeft. En gaat er wat mis, dan is het vaak al opgelost voor je het weet.


Carla Rogge


In contact komen met andere reizigers?

Meld u snel aan bij onze nieuwe besloten Facebook-groep ‘HartbrugReizen Maatjes’

Comments


bottom of page