top of page
HPN_Header-website-oranje.jpg
Traveling
  • Foto van schrijverhartbrugreizen

Beieren


München: Ik was samen met twee dames die ik ken van de reis naar Wenen verleden jaar. Dat was gezellig!


Hier ben ik al een aantal keren keer geweest, maar dit keer in een ander gedeelte. De klokkentoren was er nog vanouds, en we zijn nu in een kerk geweest die ik nog niet eerder gezien had. Wat een pracht! Lekker koffie gedronken! De ober die ons hielp vroeg waar wij vandaan komen. Toen ik zei dat we uit Nederland komen, probeerde hij wat Nederlandse woorden te spreken en dat was lachen geblazen.


Salzburg: Daar hebben we met een bus eerst een gedeelte door het centrum gereden en daarna zijn we de stad in geweest. Leuke winkels, maar ook mooie gevels en smalle steegjes. Ik wil altijd graag mooie kerken bekijken en daar hadden de dames gelukkig geen bezwaar tegen.

Dan het geboortehuis van Mozart. Het lijkt wel of dat er elke dag gepoetst wordt, zo mooi is het! Toen zijn we weer met een mooie rit binnendoor terug gegaan naar het hotel.

Dan het kasteel 'Neuschwanstein'. Om dat te bekijken zijn we met een paardenkoets naar boven gereden. Ik ben een aantal keer moeten stoppen om weer op adem te komen, want trappen lopen ben ik totaal niet gewend. Maar je moet er nu eenmaal wat voor over hebben om het allemaal te bekijken. En dat met uitleg van een gids.


De schilderijen waren vrij donker en er kwam bijna geen licht naar binnen omdat er rolgordijnen hingen. Gelukkig gaf de gids duidelijke uitleg over deze schilderijen.

Dit was bij het kasteel 'Köningschloss Herrenchiemsee' wel anders. Daar zijn we ook met een koets naar boven gereden. Het was zo groot! Gelukkig kon ik met een lift naar boven want ik had last van mijn knie.


De boottocht die we hebben gemaakt over de plas was ook mooi met de besneeuwde bergtoppen op de achtergrond.


Dan Irschenberg, waar we in 2009 ook zijn verbleven, met een mooi kerkje dat we nu ook weer hebben bezocht, en daarna een heerlijke koffie met Himmliche Torte hebben gedronken én nog wat hebben gegeten. Het was heerlijk!


We zijn ook nog langs een hotel gereden waar we tijdens een eerdere reis zijn geweest.

Al met al, de dagen zijn weer om gevlogen. Veel gezien met uitleg van Wim erbij.


Deze reis naar Beieren was mooi, leuk en gezellig!

Bep van Os

Commentaires


bottom of page