top of page
HPN_Header-website-oranje.jpg
Traveling
  • Foto van schrijverHartbrugReizen

35 jaar HartbrugReizen met medische begeleiding voor hartpatiënten


Hartpatiënten Nederland viert het 35-jarige jubileum van haar reizen met medische begeleiding voor hartpatiënten met een speciale reis naar Parijs. Voor minder dan 300 euro kunnen mensen met Pasen mee naar de Franse hoofdstad voor een prachtige vierdaagse vakantie met een aantrekkelijk excursieprogramma. En binnenkort verschijnt onze nieuwe reisbrochure. Eindelijk weer op reis, na barre jaren corona!


Hoe het begon

In 1988 begon Hartpatiënten Nederland met HartbrugReizen, omdat veel hartpatiënten in een isolement dreigden terecht te komen. “Mensen met hart- en vaatziekten willen immers zo weinig mogelijk risico lopen, wat ertoe leidt dat veel van hen de deur nauwelijks nog uitgingen”, legt initiatiefnemer en voorzitter van Hartpatiënten Nederland Jan van Overveld uit. “Vandaar dat wij begonnen met reizen met medische begeleiding. Dat geeft mensen een veilig gevoel onderweg en op vakantie. Bovendien legden wij contacten met ziekenhuizen in het buitenland, zodat in geval van nood er snel opvang geregeld wordt.”


Succes

De reizen bleken een doorslaand succes. Mensen die anders nooit meer ergens kwamen, bloeiden op en genoten van hun vakantie met lotgenoten. Gaandeweg gingen ook steeds meer niet-hartpatiënten met de reizen mee, bijvoorbeeld mensen die ook behoefte hadden aan de zekerheid van medische achtervang onderweg en op vakantie.


Vrienden voor het leven

“We zien onderweg nieuwe vriendschappen opbloeien, mensen houden ook na de reis contact met elkaar. Er ontstaan echte vriendschappen. Dat was ook een van onze doelstellingen: mensen met elkaar in contact brengen, nieuwe levensvreugde bezorgen”, zegt Van Overveld. “Het blijven vaak vrienden voor het leven! Wat we ook zien is een groeiende schare trouwe reizigers, mensen die steeds opnieuw een reis boeken, naar de meest uiteenlopende vakantiebestemmingen in heel Europa. Mensen die zich bij ons thuis en op hun gemak voelen.”


Voor een knuffelprijs naar Parijs

Om het jubileum extra cachet bij te zetten biedt Hartpatiënten Nederland tegen een knuffelprijs een reis naar betoverend Parijs aan. Daarmee wordt na de sombere coronajaren ook voor onze organisatie het reisseizoen afgetrapt. Speciaal voor de opening van het nieuwe seizoen brengt de organisatie een reisbrochure uit met een palet aan prachtige reizen naar gewilde vakantiebestemmingen. Allemaal met medische begeleiding en veel comfort.


Voor de reislustigen onder ons: Kijk gauw op onze website www.hartbrugreizen.nl en wacht niet te lang, maar boek! Want op is op! We vertrekken op 7 april naar Parijs en keren op 10 april terug.Yorumlar


bottom of page