10 dagen naar de Costa Brava

Barcelona is ongetwijfeld een van de mooiste en meest bruisende steden ter wereld. De hoofdstad van trots en rebels Catalonië is een van de steden aan de Costa del Brava, kortweg Costa Brava geheten, die we bezoeken. 

De Costa Brava is een strook langs de Middellandse Zee in Catalonië, die zich uitstrekt van de Franse grens tot 200 kilometer zuidelijker in Blanes. Veel stranden zijn er niet, de kustlijn is er ruig en deels onherbergzaam, hier en daar afgewisseld door prachtige baaien, omgeven door pijnbomen. Het klimaat is mediterraan, en dus over het algemeen zeer aangenaam. 

We kiezen domicilie in ons Van der Valk Hotel Barcarola in Platja d’Aro. Van daaruit gaan we op excursie naar Girona met zijn ‘hangende’ gebouwen, Fiqueres met het museum van Dali, de Castell de Sant Ferrán uit 1743. Verder gaat de reis naar Montserrat, en genieten we van een heerlijke Cava proeverij in een originele Cava-bodega. We zien verder de populaire badplaats Blanes die de zuidgrens vormt van de Costa Brava, en Platja. Natuurlijk verkennen we ook Barcelona uitvoerig! In deze overweldigend mooie stad flaneren we over de Ramblas, en bezoeken het warenhuis El Corte Ingles. We kijken onze ogen uit in de oogstrelende parken en botanische tuinen, verbazen ons over de pracht van de statige paleizen, zien het Grieks theater, maken kiekjes van de beroemde fonteinen met muziek en lichtorgel van Charles Buigas. Teveel om op te noemen, deze vakantie!

Meer informatie