Vier dagen Londen

vrijdag 2 Maart 2018 - maandag 5 Maart 2018

Straks wordt het misschien een stuk lastiger om Londen te bezoeken. Zoals u vast weet, wil Engeland uit de Europese Unie stappen. Nu kunnen wij nog relatief eenvoudig naar Londen, straks is er waarschijnlijk de nodige papieren rompslomp! Grijp dus uw kans, ga met ons mee naar Londen, nu het nog eenvoudig kan. 
Engeland beroemt zich op zijn 'splendid isolation' (schitterende afzondering). Dat komt omdat het eiland zich eeuwenlang heeft moeten verdedigen tegen indringers vanuit het vasteland, zoals redelijk recent nog tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het was toen kantje boord, maar de Royal Air Force wist een invasie door de Duitsers succesvol te verhinderen. Juist door deze zelfgewilde isolatie kent Engeland een typische eigen cultuur, vol unieke bezienswaardigheden, monumenten en nog steeds uitgevoerde oude tradities.
Dat maakt een bezoek aan Londen tot een opwindend en adembenemend avontuur! Culturen uit verre voormalige koloniale delen van Engeland ontmoeten in deze magnifieke wereldstad de meest moderne ontwikkelingen. Met daar tussenin de aloude tradities, die hier halsstarrig levend worden gehouden. U kijkt uw ogen uit, want de soms bizarre Britse gewoonten uit lang vergane eeuwen lijken wel één grote tijdmachine. Engelsen zijn conservatief en koesteren hun tradities. Dat ervaren wij in Londen bij het zien van onder meer de Big Ben, de London Tower, de Tower Bridge, het wisselen van de wacht bij Buckingham Palace, Piccadilly Circus, Trafalgar Square en the Houses of Parliament. En dan hebben we het nog niet gehad over de talloze musea die de stad rijk is, de theaters, de gezellige pubs en eetgelegenheden. En hoe British zijn de dubbeldekkers niet, evenals de heren in hun driedelige pakken met bolhoed en paraplu. De talloze immigranten uit voormalige verre gebiedsdelen brengen allen hun eigen cultuur mee. Een cultuur die u kunt opsnuiven in de oriëntaalse winkeltjes, of kunt proeven in oosterse restaurants.
 

Londen is bovendien dé winkelstad bij uitstek. U komt ogen tekort, zoveel keus biedt flaneren door dit shoppingparadijs. Daarbij kunt u dwalen door het grootste warenhuis ter wereld, Harrods. Bij Fortnum & Mason kunt u desgewenst zelfs in jacquet bediend worden. Wie de tijd neemt kan rond struinen in de talloze winkels aan Oxford Street, Regent Street of op de antiekmarkt in Chelsea. Of wat dacht u van Bondstreet met zijn kunstgalerieën. Daar vindt u veilinghuis Sotheby’s en verder Covent Garden, Piccadilly Circus en Knightsbridge. U vindt er warenhuizen als Harrods, Marks & Spencer en Selfridges. Een echt winkelwalhalla kortom!

Vier dagen Londen wordt een onvergetelijke belevenis! U komt ogen en oren tekort. Er is zoveel te zien en te beleven, dat u keuzes zult moeten maken. Wat vindt u leuk, en wat komt later nog wel eens een keer? Eten en drinken bijvoorbeeld, dat kan in de talloze restaurants in Londen met elk hun eigen 'kitchen'. In Chinatown vindt u de oosterse keuken. Wie snel verder wil, kan op Piccadilly terecht bij de fastfoodketens. Wilt u aan een dure tafel aanschuiven, ga dan naar de restaurants in Knightsbridge en Kensington. Houdt u van knus eten in een gezellige sfeer, knoop de servet dan voor in de eetgelegenheden in Covent Garden.

Voor u al dat lekkers tot u neemt kunt u ronddolen door de prachtige binnenstad, en inspiratie opdoen in een van de vele musea. Enkele daarvan hebben zelfs gratis entree! Ga eens kijken bij het Museum of London, de Tate Gallery, of de National Gallery. Maar ook op andere culturele gebieden heeft Londen zoveel te bieden. Londen is namelijk wijd en zijd bekend als musicalstad. Met name de theaters van West End vormen in dit opzicht 'the place to be'!

Hoe dan ook, in Londen is altijd wat te doen, 24 uur per dag, zeven dagen per week. We steken over, vanuit het vasteland van Europa via Het Kanaal per ferry naar Dover. En we genieten vier dagen lang volop van deze reis naar het Britse koninkrijk!

Reisprogramma

Dag 1 - overtocht naar Engeland

In de ochtend toeren we vanuit ons eigen Nederland naar de Franse steden Duinkerken of Calais. Hiervandaan brengt een ferry van DFDS ons in nog geen twee uur Het Kanaal over naar Dover. De bus brengt ons vervolgens naar ons hotel in Londen, waar we aan het begin van de avond aankomen.
 

Dag 2 - op ontdekking door Londen

Alles mag, niets hoeft, is zoals altijd ons devies. U kunt zelf kiezen of u meewilt met onze excursies, of liever zelf op pad gaat en de stad op eigen gelegenheid gaat verkennen. We beginnen deze tweede dag met een lekker ontbijt. Mensen die met ons meegaan op de excursie stappen vervolgens de bus in. Tijdens een rondrit door de stad praat een deskundige gids ons bij in onze eigen taal. We rijden dan langs nagenoeg alle bekende bezienswaardigheden. Zo zien we onder meer de magnifieke parlementsgebouwen aan onze ogen voorbijtrekken, gelegen aan de oever van de majestueuze Theems. We komen langs de Big Ben, die indrukwekkende 13,5 ton zware klok met zijn wereldberoemde diepe geluid. We krijgen op onze weg uitleg over de Westminster Abbey, London Eye, St. Paul's Cathedral, Buckingham Palace, de mooie vesting Tower of London en natuurlijk de Tower Bridge. De rondrit eindigt nabij Hyde Park, waar de deelnemers aan de toer op eigen gelegenheid de lunch kunnen gebruiken. 
’s Middags kunt u een bezoek brengen aan de fameuze vesting Tower of London. Heeft u tijd over, ga dan eens lekker uitwaaien langs de oever van de Theems. Zeker bij mooi weer is zo’n wandeling de moeite meer dan waard. 
Heeft u in deze georganiseerde excursie geen zin en wilt u zelf op verkenning uit, dan wordt u met de bus naar het centrum van Londen gebracht. Rond tien uur wordt u afgezet bij Harrods (onder voorbehoud). Aan het einde van de dag kunt u, als u dat wil en op tijd terug bent, nog meegaan met onze avondtour door het wervelende Londen. Geniet van 'Londen By Night' op onder meer Trafalgar Square. Optioneel: diner in een typische Londense Tavern!
 

Dag 3

Na het ontbijt stappen we opnieuw de bus in richting het centrum van de stad. Vandaag nemen wij ons voor om Londen op een heel andere manier te bekijken, namelijk vanaf de rivier de Theems! We schepen ons in, en tijdens deze boottocht krijgt u een uur lang in onze eigen Nederlandse taal alles te horen over de bezienswaardigheden die we passeren. De rest van de dag kunt u zelf invullen, gaat u shoppen, zet dan koers richting Oxford Street en Piccadilly Circus. Liever iets cultureels? Een groot aantal musea is zoals gezegd gratis te bezoeken. Daarnaast is Londen natuurlijk dé musicalstad bij uitstek. Bij voldoende belangstelling gaan we daarom samen naar het supergezellige Covent Garden, één van Londen’s meest bezochte toeristische trekpleisters. Hier liggen talloze winkeltjes, restaurants en pubs en er treden geregeld straatmuzikanten en straatkunstenaars op. Het is er altijd sfeervol en gezellig druk. In de loop van de avond gaan we terug naar ons hotel. Optioneel: diner in een typische Londense Tavern!
 

Dag 4 – terugreis

Na deze twee onvergetelijke dagen in de Britse hoofdstad wordt het tijd voor de terugreis. We reizen per bus en boot terug naar Nederland. Mocht er een vroege overtocht op de terugreis gereserveerd zijn, dan krijgt u mogelijk een ontbijtpakket mee voor onderweg. 
 

Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur/reisleiding mogelijk. 

 

Opstapplaats Opstappunt
Breukelen   Van der Valk/A2 zijde in Breukelen   
Eindhoven       P&R Meerhoven
Roermond Busstation 
Urmond-Stein Van der Valk

                                                                                      

 

 

299
Extra prijsinformatie: 
Geen toeslag alleenreizenden!
Bijzonderheden: 
Verzorging op basis van logies met 'full english breakfast'
Oversteek Kanaal, Calais-Dover v.v., per ferry
Excursies inbegrepen bij prijs
Entreegelden niet inbegrepen
Optioneel: 3-gangendiner per avond €27,50 p.p.
vrijdag 2 Maart 2018 - maandag 5 Maart 2018